Over het recept
Ingrediënten
• 120 g gehakte chocolade of chocoladedruppels
• 2 grote rijpe avocado’s
• 3 eetlepels cacaopoeder
• 50 ml amandelmelk
• 1 theelepel amandelextract
• Snuifje zout
• Optioneel, wat esdoornsiroop
Bereiding
Smelt de chocolade au bain-marie en roer regelmatig om.
Halveer en ontpit de avocado's en schep ze vervolgens in een keukenmachine met een stalen mes of een krachtige blender. Voeg de gesmolten chocolade, cacaopoeder, amandelmelk, vanille-extract en zout toe. Mix tot het heel glad en romig is en stop zo nodig om de kom af te schrapen. Proef en voeg een paar theelepels agavesiroop toe als je het graag iets zoeter wil.
Lepel in glazen. Geniet onmiddellijk als pudding, of voor een dikkere, mousse-achtige consistentie, koel tot goed gekoeld, 2 uur of 's nachts. Serveer met frambozen (of ander rood fruit) en chocoladeschilfers.
EXTRA INFO
Hoe smelt je chocolade au bain-marie?
- Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een hittebestendige kom.
- Zet een pan met een beetje water op het vuur en breng het aan de kook.
- Plaats de kom met chocolade bovenop de pan, zonder dat de kom het water raakt.
- Roer de chocolade regelmatig tot het volledig gesmolten is.
Waarom au bain-marie?
- Gelijkmatige verwarming: Voorkomt verbranden.
- Temperatuurcontrole: Makkelijker te regelen.
- Behouden van textuur en smaak: Chocolade blijft glad en lekker.