Over het recept
Ingrediënten
175 gram volkoren spaghetti
+/- 400 gram groenterestjes uit je groentelade (wij gebruikten een mix van savooikool, broccoli, bosui en champignons)
Stukje chorizo (100 gram), fijngehakt
½ handje bieslook, fijngehakt
1 teen knoflook, in dunne plakjes
½ citroen
Parmezaanse kaas
Scheutje olijfolie
Zout & peper
Bereiding
Bak de chorizo en de knoflook even aan in de pan, zodat het vet uit de worst vrijkomt. Voeg de groenten toe en laat ze kort meebakken, tot ze een beetje beginnen te slinken.
Leg de pasta bovenop de groenten in de pan. Past het niet, breek de volkoren spaghetti dan doormidden.
Giet er 1 liter water op. Laat de pasta op hoog vuur koken en roer regelmatig.
Het duurt zo’n 8 tot 10 minuten tot de pasta mooi al dente is. Je kunt eventueel wat extra water toevoegen als je merkt dat de pasta droog komt te staan.
Breng de eenpanspasta op smaak met zout, peper en geraspte Parmezaanse kaas. Ook lekker: bestrooi met iets knapperigs, zoals geroosterd broodkruim of pijnboompitten.
Extra tip : Doordat je de groenten kookt in hetzelfde water als de pasta, zal het pastawater transformeren tot een saus.
Je kan hier ook perfect linzen aan toevoegen voor een extra textuur.